Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Mus sa jagodama




Sastojci:

 5 dl slatke pavlake,
400 g jagoda,
50 g šećera,
100 g bele čokolade,
1,5 dl jogurta,
10 g želatina,
2 vanil-šećera,
4 piškote

Sjediniti 4 dl slatke pavlake, vanil-šećer, 50 g šećera i 50 g bele čokolade pa kuvati na pari dok se čokolada ne otopi. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. U blenderu izmiksati 200 g jagoda te dodati u ohlađenu smesu. Dodati jogurt i promešati. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, promešati da nabubri pa i njega dodati u smesu.Dobijenu smesu razliti u 4 staklene čaše i ostaviti da se stegne.Preostale jagode iseći na kockice, belu čokoladu izrendati na krupno rende, a slatku pavlaku umutiti u šlag.U svaku čašu staviti po jednu piškotu, preko stegnutog musa rasporediti seckane jagode, posuti rendanom čokoladom i dekorisati sa malo šlaga.


Нема коментара:

Постави коментар