Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Punjena skuša šampinjonima na pirinču






Sastojci :

2 skuše,
100 gr šampinjona,
3 glavice crnog luka,
1 čen belog luka,
50 gr margarina,
nekoliko listića bosiljka,
vegeta,
aleva paprika

Prilog :

200 gr pirinča,
1 struk praziluka,
50g šargarepe,
vegeta,
ulje


Skušu očistiti od glave i repova,oprati,osušiti krpom i namazati vegetom .Crni luk iseći na tanke listiće,dinstati na margarinu pa dodati šampinjone sečene na listiće i posoliti.Skušu napuniti sa belim lukom sečenim na listiće,malo aleve paprike i dinstanim šampinjonima.Ivice zatvoriti pomoću čačkalice,da ne bi fil ispao pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 250 stepeni sa povremenim okretanjem , kako bi se skuša ispekla. Oprati pirinač i skuvati.Sitno iseckati praziluk i dinstati pa dodati sitno seckanu šargarepu i dinstati dok sve ne omekša .Potom dodati vegetu i kuvani pirinač,sve lepo sjediniti skloniti sa šporeta i služiti uz ribu.


Нема коментара:

Постави коментар