Sastojci :
2 skuše,
100 gr šampinjona,
3 glavice crnog luka,
1 čen belog luka,
50 gr margarina,
nekoliko listića bosiljka,
vegeta,
aleva paprika
Prilog :
200 gr pirinča,
1 struk praziluka,
50g šargarepe,
vegeta,
ulje
nekoliko listića bosiljka,
vegeta,
aleva paprika
Prilog :
200 gr pirinča,
1 struk praziluka,
50g šargarepe,
vegeta,
ulje
Skušu
očistiti od glave i repova,oprati,osušiti krpom i namazati vegetom
.Crni luk iseći na tanke listiće,dinstati na margarinu pa dodati
šampinjone sečene na listiće i posoliti.Skušu napuniti sa belim lukom
sečenim na listiće,malo aleve paprike i dinstanim šampinjonima.Ivice
zatvoriti pomoću čačkalice,da ne bi fil ispao pa staviti u pleh obložen
papirom za pečenje i peći na 250 stepeni sa povremenim okretanjem , kako
bi se skuša ispekla. Oprati pirinač i skuvati.Sitno iseckati praziluk i
dinstati pa dodati sitno seckanu šargarepu i dinstati dok sve ne omekša
.Potom dodati vegetu i kuvani pirinač,sve lepo sjediniti skloniti sa
šporeta i služiti uz ribu.
Нема коментара:
Постави коментар