Translate

субота, 30. март 2019.

Bela bonžita




Sastojci :

    200 g kornfleksa
    150 g ovsenih pahuljica
    150 g pirinčanih pahuljica
    100 g suvih brusnica
    100 g suvog grožđa
    100 g suvih  kajsija
    100 g oraha
    8 punih kašika meda
    250 g margarina
    200 g bele čokolade
    3 kašike šećera

Glazura:

200 g bele čokolade
5-6 kašika ulja


Brusnicu,kajsije  i orahe iseckati sitno. Med, izlomljenu čokoladu i margarin isečen na listiće staviti u dublju šerpu i zagrevati na tihoj vatri da se istopi. Dodati i šećer. Kad se sve rastopi, dodati pahuljice, kornfleks i suvo voće, pa lepo izmešati da se sve sjedini, a onda izručiti u podmazan pleh. Pritiskati rukom da se smesa sabije, pa onda preko staviti providnu foliju (ili rasečenu kesu), pa preko nje staviti nešto teško. Ostaviti da prenoći u frižideru. Kada se kolač stegne preliti glazurom od bele čokolade.



Нема коментара:

Постави коментар