Translate

среда, 27. март 2019.

Hleb kao ispod sača





Sastojci :


  500 g brašna Čeković mlin
    250-300 ml tople vode
    25 g svežeg  kvasca
    1 kašika soli
    1 kašičica šećera
  

Kvasac pomešati sa šećerom,malo vode i kašikom brašna pa ostaviti na toplom da se aktivira.U dublju posudu sjediniti brašno i so pa potom dodati aktivirani kvasac i sve zamesiti sa toplom vodom .Mesiti testo da se ne lepi za ruke pa ga prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.
Naraslo testo prebaciti na radnu površinu sa puno brašna pa uvaljati u brašno sa svih strana - oko 2 šake brašna i oblikovati u veknu.
Testo pokriti krpom i ostaviti da još malo naraste dok se prazna šerpa dobro zagreje u rerni  na 200C.
U zagrejanoj šerpi staviti pripremljeno testo, pokriti poklopcem i staviti da se hleb peče na 200C oko 50 minuta. Pred kraj pečenja - oko 10 minuta hleb izvaditi iz rerne, skloniti poklopac i vratiti šerpu nazad sa hlebom da se peče kako bi korica blago porumenela i poprimila zlatno žutu boju.
Pečen hleb izvaditi iz rerne i šerpe.


 Ja sam hleb pekla u pekaču tako da sam i oblik prilagodila njemu .Ovaj hleb može da se peče i u keramičkoj šerpi ili u nekoj drugoj kojoj neće goreti ručkice.




Нема коментара:

Постави коментар