уторак, 12. фебруар 2013.

Čokoladna pita



Sastojci :

400 gr brašna
100 gr masti
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
100 gr šećera
2 dl mleka

Fil :

1 l mleka
8 kašika brašna
250 gr šećera
100 čokolade

Posipanje :

100 gr mlevenog keksa

Penasto umutiti mast i šećer .Dodati prašak za pecivo , jaje , brašno i mleko.Sve dobro umestiti da se dobije glatko testo.Od testa napraviti 6 jednakih loptica.Svaku lopticu što tanje rastanjiti oklagijom i peći na prevrnutom plehu.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći korice vodeći računa da ne izgore.

Rastvoriti brašno sa malo mleka ( da bude retko kao kada se puding rastvara ) a  u ostatak sipati šećer i staviti da se kuva.U kipuće mleko sipati rastvoreno brašno i kuvati dok ne počne da se zgušnjava .Pred kraj umešati čokoladu i mešati da se ravnomerno sjedini sa filom. Skloniti sa šporeta pa malo prohladiti fil i potom filovati sve korice.Posuti preko zadnje filovane korice mleveni keks.Ostaviti da se pita stegne preko noći.

Нема коментара:

Постави коментар