четвртак, 21. март 2013.

Štrudlice sa sirom



Sastojci :

500 gr brašna
100 gr margarina
1 dl ulja
1 jaje
1/2  male kašike soli
1 dl mleka
1/2  male kašike šećera
1 kvasac
voda

Fil :

200 gr sira
1 žumance
1 dl jogurta
so po potrebi

Premaz :

1 belance
kim

Kvasac potopiti sa malo mlakog mleka i ostaviti da naraste.U dublju posudu pomešati brašno , so , šećer , ulje , jaje , otopljeni margarin, , mleko , narasli kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom.Ostaviti da testo naraste na toplom mestu.Izdrobiti sir pa mu dodati jogurt i žumance , promešati i po potrebi dodati soli.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na dva dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom , premazati polovinom fila i urolati.Rolat seći na debljinu 5 cm i ređati u podmazani pleh.Umutiti belance i premazati svaku štrudlicu pa posuti kimom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlice dok ne porumene.




Нема коментара:

Постави коментар