Sastojci :
500 gr brašna
1 jaje
1 dl ulja
1 mala kašika soli
1 dl jogurta
1 kesica suvog kvasca ( može i sveži 1 kocka )
voda po potrebi za mešenje testa
10 viršli
Premaz :
1 jaje
U dublju posudu pomešati brašno , so , kvasac , ulje , jaje i mlaki jogurt pa zamesiti testo sa dodavanjem mlake vode da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da se udvostruči.Skuvati viršle i ohladiti.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na 10 jednakih jufki.Svaku jufku malo rastanjiti , staviti viršlu , urolati i popreko iseći na nekoliko mesta.Jedan krug gurati na levu stranu , drugi na desnu i sve tako do kraja testa.
Ili sečeno testo samo okretati da viršle budu vidljive i tako sve u krug pa spojiti krajeve.
Testo premazati umućenim jajetom i peći u zarejanoj rerni na 250 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар