четвртак, 30. мај 2013.

Makarone sa artičokama i šniclom



Sastojci :

     300 gr. makarona
     200 gr  artičoka
     3 glavice crnog luka
     1 glavica bijelog luka
     5 kasike kisele pavlake
     150 gr. parmezan sira
      4 šnicle
     vegeta,
     biber,
     peršun
     ulje
    

Artičoke probariti u slanoj vodi , pa kada su kuvane ocediti i vodu sačuvati.
Sitno iseckati crni luk i dinstati na malo ulja.Kada je luk dinstan dodati artičoke sečene na četvrtine , sitno seckani beli luk , još malo dinstati pa dodati vegetu , biber i tečnosti u kojoj su se artičoke kuvale .Dinstati dok sva tečnost ne ispari.
Polovinu smese staviti u blender , dodati kiselu pavlaku i izbledovati.Sos zatim sjediniti sa drugom polovinom artičoka i dodati sitno seckani peršun.Meso pržiti na ulju sa obe strane dok ne porumeni.
Makarone obariti u slanoj vodi , ocediti i služiti sa sosm od artičoka  posute parmezanom i šniclama .

Нема коментара:

Постави коментар