Sastojci :
300 gr. makarona
200 gr artičoka
3 glavice crnog luka
1 glavica bijelog luka
5 kasike kisele pavlake
150 gr. parmezan sira
4 šnicle
vegeta,
biber,
peršun
ulje
Artičoke probariti u slanoj vodi , pa kada su kuvane ocediti i vodu sačuvati.
Sitno iseckati crni luk i dinstati na malo ulja.Kada je luk dinstan dodati artičoke sečene na četvrtine , sitno seckani beli luk , još malo dinstati pa dodati vegetu , biber i tečnosti u kojoj su se artičoke kuvale .Dinstati dok sva tečnost ne ispari.
Polovinu smese staviti u blender , dodati kiselu pavlaku i izbledovati.Sos zatim sjediniti sa drugom polovinom artičoka i dodati sitno seckani peršun.Meso pržiti na ulju sa obe strane dok ne porumeni.
Makarone obariti u slanoj vodi , ocediti i služiti sa sosm od artičoka posute parmezanom i šniclama .
Нема коментара:
Постави коментар