недеља, 30. јун 2013.

Crni gringo



Kora :

6 jaja
2 kašike ulja
12 kašika šećera
4 kašike mlake vode
12 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Fil :

1 l mleka
3 kesice pudinga sa ukusom čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu
10 kašika šećera
1 veliko pakovanje piškota
3 dl skuvane malo jače kafe

Glazura :

100 gr čokolade
1 dl ulja

Razdvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti sa šećerom.Dodati žumanca , ulje , vodu , prašak za pecivo i brašno.Sve dobro izmiksati pa sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Rastvoriti puding od čokolade sa malo mleka a u ostalo mleko staviti šećer i kuvati.Kada mleko počne da kuva umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skuvani krem skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.Na koru naneti pola fila pa preko poređati piškote umočene u kafu , prekriti drugom polovinom fila i preliti sa otopljenom čokoladom .




Нема коментара:

Постави коментар