недеља, 30. јун 2013.

Katmer pita



Sastojci :

500 gr brašna
1 mala kašika soli
oko 350 ml mlake vode
mast

Fil :

500 gr spanaća
2 jaja
1 kriška sira

U dublju posudu sjediniti brašno i so pa postepeno dodavati vodu i zamesiti srednje tvrdo testo.Testo izručiti na radnu površinu , dobro umesiti i podeliti na šest jednakih jufki.Svaku jufku oklagijom malo rastanjiti pa premazati otopljenom mašću i ređati dva puta po tri kore stim što se treća ne premazuje mašću.Ostaviti da odmara oko 10 minuta pa koru još malo rastanjiti oklagijom , na sredini staviti čašu i od ivice do nje zaseći da se dobije osam kraka.Skloniti čašu , premazati mašću i staviti na okrugli deo jedan krak , njeka premazati mašću pa opet staviti drugi krak i sve tako do zadnjeg kraka ponavljati postupak.Isto uraditi i sa dugom korom pa ostaviti da odmara oko 10 minuta.
Sitno iseckati spanać , dodati mrvljeni sir , jaja i so.Sve sjediniti.
Uzeti jednu jufku i rastanjiti je u kocku pa polako prebaciti u pleh , preko poprskati mašću i naneti fil i prektriti sa drugom rastanjenom jufkom.Pitu iseći na kocke poprskati mašću i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumeni.









Нема коментара:

Постави коментар