четвртак, 20. јун 2013.

Tanka musaka



Sastojci :

2 srednje tikvice
500 gr krompira
5 struka mladog luka
1 mladi beli luk
1 kriška sira
2 kašike kisele pavlake
2 dl jogurta
5 jaja
vegeta , so , ulje

Krompir obariti sa ljuskom pa kada se skuva ohladiti i oljuštiti.Tikvice iseći na kolutove , posoliti i ostaviti da malo odstoje.Mladi crni i beli luk iseckati i staviti da se dinsta na ulju pa pred kraj dodati vegetu.Oljušteni krompir seći na kolutove pa ređati u vatrostalnu činiju red krompira red kolutova tikvice , i sve tako dok se ne popuni posuda.Preko toga naneti dinstani luk i svo ulje u kome se dinstao.Izmrviti sir i naneti preko luka.Jaja umutiti pa dodati pavlaku , jogurt i soli pa potom preliti celu musaku i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.




Нема коментара:

Постави коментар