Sastojci :
Kora :
6 jaja
2 kašike ulja
12 kašika šećera
4 kašike mlake vode
12 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil :
1 l mleka
14 kašika šećera
2 kesice pudinga od maline
6 kašike griza
2 kašike gustina
300 gr višnja
Glazura :
70 gr čokolade
1 kašika nutele
malo ulja
Dekoracija :
200 šlaga
Razdvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti sa šećerom.Dodati žumanca , ulje , vodu , prašak za pecivo i brašno.Sve dobro izmiksati pa sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Sastaviti puding i gustin pa razmutiti sa malo mleka a u ostalo sipati šećer i višnje pa staviti da se kuva .Kad počne mleko da ključa dodati rastvoreni puding i griz pa mešati da se dobije gusta masa.Skuvani fil sipati na pečenu koru i ostaviti da se ohladi.Sjediniti čokoladu , nutelu i ulje pa rastopiti i preliti preko fila.Ostaviti da se čokolada skroz ohladi pa naneti umućeni šlag.Ohlađeni kolač seći na kocke ili pomoću okrugle veće modle vaditi krugove.
Нема коментара:
Постави коментар