субота, 6. јул 2013.

Ćufte s kapicom i pohovanim tikvicama



Sastojci  :

300 gr mlevenog mesa
1 glavica crvenog ili crnog luka
3 kriške starog hleba ( sredina )
1 jaje
nešto manje od 1 dl  mleka
vegeta
biber
3 - 4 krompira
ulje

Garnirung :

2 tikvice
3 jaja
100 gr brašna
ulje
so

Krompir skuvati sa ljuskom,pa potom propasirati i napraviti pire.Sredinu hleba izmrviti  preliti sa mlekom pa ocediti.U dublju posudu sjediniti mleveno meso , sitno seckani crni luk , jaje , hleb , vegetu i biber .Od mase vaditi manje komade i oblikovati loptice pa ređati u podmazani pleh.Svaku lopticu pritisnuti na sredinu da se dobije udubljenje za nadev.Preliti po malo uljem i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.Kada su ćuftice pečene izvaditi i na svaku staviti u udubljenje krompir pire i vratiti da se još malo dopeče u rerni.
Tikvice oljuštiti i iseći na tanke listove pa posoliti .Svaki list tikvice uvaljati prvo u brašno ,umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.


Нема коментара:

Постави коментар