Kada sam prvi put dobila recept za kolače koji se prave na prevrnutom
plehu, uplašila sam se da se testo ne razlije pa onda da se ne zalepi za
pleh i svašta još po nešto.Naravno tada nisam znala da to tako ne ide i
da je testo postojano.E , a ona sam se odvažila i rešila da napravim
moje prve korice .Umesila sam i ispekla testo kao po receptu, ali iz
neznanja da korice kada se ohlade budu tvrde kao karton, ja sam ih
bacila misleći da sam ko zna gde pogrešila. Prošlo je neko vreme i tek
onda sam opet probala i opet su mi korice bile tvrde kada se ohlade ,
ali rešila sam da ih nafilujem takve kakve jesu i da vidim šta će da se
desi.Na moje veliko oduševljenje korice su posle dan , dva omekšale i
kolač je konačno uspeo.Sada rado spremam ovakve kolače sa dosta tankih
korica , kao i ja tako i moji ukućani ih volimo.
Sastojci :
Kore :
300 gr brašna
150 gr šećera u prahu
1 mala kafena šoljica ulja
1 kesica praška za pecivo
1 mala kašika cimeta
kisela voda po potrebi
Fil :
300 gr šećera
1,5 šolja od kafe voda
150 gr mlevenog keksa
50 gr čokolade
Filovati korice svetli fil - tamni fil - svetli fil - tamni fil i posuti šećerom u prahu.
Ova pita treba da odstoji dan dva kako bi joj korice bile meke.
Нема коментара:
Постави коментар