Sastojci :
3 kg šargarepe
250 gr ljutih papričica
2,5 dl ulja
4 glavice belog luka
so
malo sirćeta
malo konzervansa
Šargarepu oljuštiti i skuvati.Papričice ispeći i oljuštiti.Kuvanu šargarepu ohladiti ,iseći na manje kockice , dodati iseckane papričice , beli luk , ulje , soli po ukusu , sirće i konzervans.Sve dobro promešati i ostaviti na hladnom da odstoji 24 časa uz povremeno mešanje da se sve lepo sjedini.Sutradan puniti manje teglice i držati na hladmom mestu.
Za ovu salatu nisam do sad znala, ali mi se dopala i probaću, koliko sutra;)
ОдговориИзбришиSuper je i moram reći da ako volite ljuće može više da ide papričica a ako ne onda je ova količina dovoljna .
ИзбришиJa dodadoh i vezu peršuna, pa sad šta mu Bog da.
ОдговориИзбришиNećeš pogrešiti sa peršunom ja ga ponekad stavljam u ljutenicu i ništa ne kvari ukus.
ИзбришиFantazija je! Ja dodam i celer sa listom. Bravo za recept
ОдговориИзбришиHvala Ivana.
ИзбришиPoštovanje, šta to znači malo konzervansa? Koje sirće? Alkoholno, i koliko.Inače recept je divan.
ОдговориИзбриши