Svaka domaćica u svojoj svesci ima barem jedan recept za kiflice.Ovaj recept je prvi koji sam isprobala za kiflice i ne menjam ga nego ili nešto oduzmem ili dodam.Kiflice se mogu praviti kao što je ovaj način ili kao kroasan.U svakom slučaju i jedan i drugi način je dobar al najbitniji je ukus koji podseća na one pekarske puter kifle , koje kad počnete da jedete nemožete da se zaustavite.Volim ovakve kiflice jer su zgodne za svaku priliku a i deca ih obožavaju.
Sastojci :
1 kg brašna
1 sveži kvasac
1 mala kašika šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
50 gr margarina
mleko da se zamesi testo
Premaz :
1 jaje
50 gr margarina
seme susama
Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi. U dublju
posudu sipati brašno u koje dodati šećer , so , ulje , otopljeni kvasac i
zamesiti sa mlakim mlekom srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu
da naraste.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti , kidati male
loptice , pa svaku rastanjiti oklagijom , do pola napraviti rezove nožem
, narendati margarin i urolati .
Napravljene kiflice ređati u podmazani pleh , premazati umućenim jajetom, narendati margarin i posutu susamom .
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kiflice .
1 kg brašna
1 sveži kvasac
1 mala kašika šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
50 gr margarina
mleko da se zamesi testo
Premaz :
1 jaje
50 gr margarina
seme susama
Napravljene kiflice ređati u podmazani pleh , premazati umućenim jajetom, narendati margarin i posutu susamom .
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kiflice .
Fantastično izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala Vesna.
ИзбришиPravim nešto vrlo slično, samo sa drugačijim punjenjerm. Volela bih da i ovo isprobam,.
ОдговориИзбришиMogu i da se pune ali ja vise volim da su prazne .
ИзбришиPravim nešto vrlo slično samo sa drugačijim punjenjem. Volela bih da isprobam i ove tvoje.
ОдговориИзбриши