Sastojci:
2 skuše
1 glavica belog luka
peršun
vegeta
maslinovo ulje
Sos :
150 gr šampinjona
1 glavica belog luka
3 dl paradajz soka
aleva paprika
biber u zrnu
2 - 3 karanfilića
1 lovorov list
maslinovo ulje
Skušu očistiti , oprati , unutrašnjost namazati vegetom , napuniti belim lukom sečenim na listiće i sitno seckanim peršunom.Dodati unutra kašiku maslinovog ulja i staviti u pleh obložen papirom za pečenje .Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći skušu sa povremenim okretanjem kako bi se ravnomerno ispekla. Na vrelom ulju propržiti seckani beli luk , dodati šampinjone isečene na listiće još malo dinstati pa preliti sa paradajz sokom i dodati alevu papriku , karanfilić , biber i lovor.Sve kuvati dok se sos lepo ne ukrčka i postane gust.Po potrebi dodati soli. Pečenu skušu staviti na tanjir i preliti sosom.
Prijavljujem Ivani So i Biber , za igricu !Tema riba.
Нема коментара:
Постави коментар