Kada dođe sezona jagoda koje su prve voćkice u proleće , ne znam šta bih pre napravila da li kolače , torte, razne marmelade , sokove ili slatka . Trudim se da ih maksimalno iskoristim dok su još sveže i ostavim po neku za zimu pa da se i tada sa njima sladimo.Jedan deo njih volim da iskoristim za slatko a recept je jednostavan , a ukus fantastičan
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsjbtLQwHuhVXF0AXW3kOhpz_1SPr0HNj7jlpebK056bZ5MncIENDMq5YtIvI1W6PigOP2IPZJrljpuDf9lIxxZE8GLxLaN4elPdrvelDyZqn7DZxzbu_qU9l18m5nyppqbRRWC_o-L0_x/s280/slatko.jpg)
1 kg jagoda
1,250 gr šećera
1 limun
Očišćene i oprane jagode poređati u dublju šerpu gde će se kuvati pa poprskati limunovim sokom i posuti šećerom.Ostaviti ih da prenoće pa sutradan kuvati.Kada slatko bude kuvano skloniti sa ringle malo prohladiti i puniti tegle.
Нема коментара:
Постави коментар