Sastojci
1 kg soma,
1 kg šarana (ili bilo koje masnije rečne ribe),
1 kg soma,
1 kg šarana (ili bilo koje masnije rečne ribe),
15 g aleve paprike,
25 g soli,
50 g šargarepe,
biber u zrnu,
1 ljuta paprika sveža,
5 g ljute tucane paprike,
3 l vode,
500g crnog luka
biber u zrnu,
1 ljuta paprika sveža,
5 g ljute tucane paprike,
3 l vode,
500g crnog luka
i 1/2 l paradajz soka.
Ribu iseći na komade usoliti najbolje dan ranije.Sitno iseckati 400 g luka a preostalu količinu na kružiće.U šerpu gde će se kuvati sipati malo vode a onda ređati red ribe pa preko usitnjen luk,alevu papriku, tucanu papriku i šargarepu sečenu na kockice.Naređati kružiće luka pa ponovo komade ribe.Zaliti paradajz sokom i preostalom kolicinom vode.Ako je moguće ne mešati već pomerati sud levo desno da ne zagori.Kuvati oko sat vremena na srednoj temperaturi.Paziti da se riba ne raspadne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw3V0rkFFFv_Uh7Dq9x8b2CtgtmrNXsz8I-00FuOI2KRokUjcuVImJuoJ66K0FxurD66YsEZ7p701QlWmjbYz9Ek587epj3qoIiWy-uRAuMvEJoPd_qr_odQlcSifkeD9Ugi83hTmwBKex/s280/slavski+spesijal+342.jpg)
RE sad ovde soma ili bilo koju rečnu ribu osim pastrmke ne mogu nabaviti. Ja ću onda morsku, veoma mi se dopada recept
ОдговориИзбришиVerujem da je i sa morskom jos bolji i ukusniji paprikas.
Избриши