среда, 30. јануар 2013.

Dagnje



Sastojci :

1 kg dagnja
1 glavica belog luka
250 - 300 gr paradajza
1 dl belog vina
1 veza peršuna
vegeta
biber
maslinovo ulje
Propržiti dagnje na maslinovom ulju, dodati sitno seckani peršun , beli luk , paradajz , belo vino , biber i vegetu.Ostaviti da se dobro prokrčka kako bi se sve lepo sjedinilo i sva tečnost isparila.

Prilog od pirinča :

200 gr pirinča
1 kocka za supu
1 veza peršuna
50 gr celera
prstohvat soli
U dublju šerpu sipati vodu ,posoliti, staviti kocku za supu , sitno seckani peršun ,  iseckan celer na sitne kockice.Sve kuvati .Kada počne da ključa dodati pirinači kuvati sve dok se ne skuva.i sva voda ispari.

Prilog od makarona :
1 pakovanje makarona
1 l vode
so
malo ulja
U dublju šerpu sipati vodu , so i ulje. Staviti da voda provri pa u nju ubaciti makarone i skuvati.

Нема коментара:

Постави коментар