Sastojci :
20 pečenih paprika
100 gr pirinča
200 gr spanaća
1 praziluk
2 šargarepe
vegeta
Pohovanje :
2 jaja
200 gr prezli
so , ulje
Preliv :
2 jaja
Posebno obariti pirinač i spanać.Praziluk i šargarepu sitno iseckati i prodinstati na ulju.Dodati vegetu.Skloniti sa šporeta pa umešati kuvani pirinač i spanać.Sve sjediniti.
Paprike posoliti i umakati u umućena jaja , prezle i pržiti na vrelom ulju sa obe strane.Pržene paprike ređati na salvetu kako bi suvišu masnoću upila.
U vatrostalnu činiju ređati pohovanu papriku , fil , pohovanu papriku i sve redom dok se materijal ne utroši.Završiti sa pohovanim paprikama.
Umutiti jaja sa malo soli i preliti preko pohovanih paprika.
Činiju staviti u hladnu rernu (vatrostalne posude nikada nemojte stavljati u vruću rernu jer može doći do pucanja ), uključiti šporet na 200 stepeni i zapeći.
Pečeno jelo služiti uz kiselu pavlaku ili kiselo mleko.
Нема коментара:
Постави коментар