Sastojci :
4 svinjskih nogica
1 svinjska glava
5 - 6 listova lovora
1 kesica bibera u zrnu
4 -5 glavica belog luka
voda
so
U veliki lonac staviti meso , naliti vodom da ogrezne, posoliti i staviti na šporet da se kuva.Na površini će se pojaviti pena koja se obavezno uklanja .Na pola kuvanja dodati biber i lovor i sve kuvati dok meso ne bude omekšalo i odvaja se od kostiju.
Posle tolikog kuvanja voda će se smanjiti.Skloniti lonac sa šporeta , procediti tečnost , ostaviti da se meso malo prohladi pa ga odvajati od koščica.
Svo meso samleti na mašini za meso .Beli luk sitno iseckati i pomešati sa mesom. U dublje posude staviti samleveno meso i preliti sa malo tečnosti u kome se kuvalo .Sve promešati kako bi se dobro izjednačilo i ostaviti na hladnom da se stegne..
Нема коментара:
Постави коментар