Sastojci za koru :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/ 2 kesice praška za pecivo
Fil :
0,5 l mleka
6 kašika šećera
100 gr pudinga od čokolade
100 gr čokolade
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
2 lista oblande
marmelada od kajsije
500 gr celog keksa
Penasto umutiti jaja sa šećerom .Dodati prašak za pecivo i brašno.Sve sjediniti i sipati u podmazan i brašnom posut pleh.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći koru.Pečenu koru umotati u mokru krpu , urolati i ostaviti da se ohladi.Skloniti krpu sa kore i namazati marmeladu od kajsije pa opet urolati koru i ostaviti da se stegne.
U dublju posudu sipati mleko i šećer i staviti da provri.Puding rastvoriti sa malo vode i umešati ga u kipuće mleko.Skuvati gust krem.Skloniti sa ringle i u vruće umešati izlomljenu čokoladu . Mešati kašikom da se istopi i ostaviti da se krem ohladi.
Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i u njega sipati ohlađeni krem i mešati mikserom kako bi se sve sjedinilo.
Jedan list oblande namazati filom , na sredinu staviti rolat pa sa stane rolata ređati keks.Filovati keks pa opet fil i tako sve dok se keks ne utroši. Kada je sav keks poređan premazati odozgo filom i prekriti sa drugim listom oblande.
Ostaviti da se kolač stegne pa ga iseći po sredini rolata.
Нема коментара:
Постави коментар