Sastojci za koru :
5 jaja
1 kesica praška za pecivo
2 dl jogurta
1 kašičica soli
200 gr brašna
100 gr obarenog spanaća
Sastojci za fil :
200 gr sira
100 gr pečenog susama
1 kuvano rendano jaje
2 - 3 kašike kisele pavlake
Premaz :
1 kisela pavlaka
Susam staviti u dublju šerpu i na ringli peći susam uz povremeno mešanje, pazeći da ne izgori.
U dublju šerpu sipati vodu i malo soli pa staviti da provri . U ključalo spustiti svež spanać i malo ga blanširati. Kada je spanać blanširan vaditi i stavljati u posudu sa hladnom vodom ( da bi zadržao zelenu boju ) malo ostaviti da odstoji pa ga ocediti i sitno iseckati.Umutiti žumanca sa praškom za pecivo , dodati so , jogurt , brašno i spanać.Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodavati kašiku po kašiku u smesu od žumanaca.Sjediniti i sipati u pleh namazan uljem i posut brašnom. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći .
Pečenu koru prekriti mokrom krpom , kako bi omekšala i urolati testo.Ostaviti da se ohladi.
Izgnječiti sir sa kiselom pavlakom , dodati rendano jaje i susam. Sve sjediniti i namazati koru pa je urolati.Odozgo premazati kiselom pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар