понедељак, 4. март 2013.

Badem puslice



Sastojci :

110 gr fino mlevenog  prosejanog badema
200 gr prosejanog šećera u prahu
50 gr šećera
3 belanca

Fil :

100 gr čokolade

Penasto umutiti belanca sa šećerom .Mutiti dok se sav šećer ne istopi i dobije gusta masa.Mleveni badem sastaviti sa šećerom u prahu pa postepeno dodavati u umućena belanca.Polako promešati kašikom kako masa ne bi splasnula i kako bi se ravnomerno izmešala.Masu podeliti na nekoliko jednakih delova i u svaki deo sipati razne poslastičarske boje i promešati.Na pleh staviti papir za pečenje pa pomoću šprica za dekoraciju tort istiskivati male puslice i sušiti na 150 stepeni ,10 - tak minuta pazeći da ne izgore .
Pečene puslice ohladiti pa spajati po dve sa otopljenom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар