Sastojci :
350 gr brašna
70 gr masti
1 jaje
100 gr šećera
1 kesica praška za pecivo
5 kašika mleka
Fil :
0,5 l mleka
4 kašika brašna
1 kesica vanilin šećera
150 gr šećera
150 gr margarina
100 gr žele bombona
Umutiti jaje sa mašću i šećerom pa postepeno dodavati prašak za pecivo , mleko i brašno.Smesu izručiti na radnu površinu i umesiti da se dobije glatko testo .Podeliti na tri jednaka dela pa svaki rastanjiti oklagijom . Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni pazeći da kore ne izgore.
Sastaviti mleko , šećer , vanilin šećer i staviti na šporet da proključa .Brašno rastvoriti sa malo mleka ( kao puding ) , sipati u kipuće mleko i kuvati da se dobije gusta masa .Pred kraj kuvanja dodati margarin i mešati da se istopi i lepo sjedini.Skloniti fil sa šporeta i malo ga prohladiti pa filovati sve kore .Sitno iseckati žele bombone i posuti po filovanoj kori.
Нема коментара:
Постави коментар