петак, 1. март 2013.

Cheesecake sa malinama



Sastojci :

200 gr mlevenog keksa
125 gr margarina
2 kašike meda

Fil :

300 gr sirnog namaza
160 gr prah šećera
250 ml slatke pavlake
1 kašika limunovog soka

Preliv :

300 gr malina
4 kašike šećera
2 kesice želatina
200 ml soka ili vode

Keks , med i margarin sjediniti i formirati koru.Pomešati sir i šećer u prahu , izmiksati pa dodati limunov sok i umućenu slatku pavlaku. Jedan želatin otopiti sa malo vode i kada nabubri malo ga zagrejati da se otopi pa dodati u sir.Sve preručiti na formiranu koru.
Želatin preliti sa malo vode da nabubri.Maline i sok koji je otpustilo ili voda pomešati sa šećerom i staviti da se kuva oko 10 minuta.Skloniti sa šporeta i dodati želatin , promešati i ostaviti da se prohladi 10 minuta i sipati preko sira.

Нема коментара:

Постави коментар