субота, 2. март 2013.

Integralno pecivo sa belim lukom



Sastojci :

1 kvasac
1 mala kašika šećera
1 kašika soli
500 gr crnog brašna
200 gr margarina
50 gr susama
50 gr lana
1 glavica belog luka
1 jaje
voda


U malo mlake vode staviti kvasac da se otopi.U dublju posudu sipati brašno , šećer i sitno seckani beli luk .Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti da naraste.Izručiti naraslo testo na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom .Preko testa narendati margarin i urolati ga.Seći na komade debljine prsta i ređati u podmazani pleh.Umućenim jajetom premazati svaki komad peciva i posuti mešavinom susama i lana.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pecivo dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар