Kora :
5 jaja
250 gr šećera
2 dl ulja
4 dl mleka
200 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Sirup :
150 gr šećera
2 dl vode
Nadev :
1 zaleđena pomorandža
Glazura :
100 gr čokolade
3 - 4 kašike ulja
1 kašika mleka
Penasto umutiti jaja i šećer , zatim dodati ulje , mleko , brašno i prašak za pecivo.Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni .Pečenu i ohlađenu koru preseći vodoravno kako bi se dobile dve tanke korice.
Šećer i vodu skuvati u sirup , skloniti sa šporeta , dodati jednu izdrobljenu koru i narendanu pomorandžu , sve sjediniti i ravnomerno premazati koru .
Čokoladu , ulje i mleko sastaviti i otopiti pa preliti preko kolača i ostaviti da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар