недеља, 24. март 2013.

Rolovana štrudla sa makom



Sastojci za testo:

600 ml mleka
1 sveži kvasac
1 kašika šećera
1 mala kašičica soli
200 ml ulja
1 kg brašna

Fil :

200 gr maka
300 - 400 ml mleka
šećer po ukusu.

Potopiti kvasac sa malo mlakog mleka i ostaviti da se otopi.U veću posudu staviti brašno , šćer , so , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Testo ostaviti da naraste na toplom mestu.
Dok testo odmara pripremiti fil.U mleko  staviti šećer  i mak pa malo prokuvati da se šećer otopi a mak malo nabubri.
Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke.Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati ohlađenim filom , urolati sa obe strane do sredine i ređati u podmazani pleh.Zagrejati rernu na 200  stepeni i peći
Pečenu i ohlađenu štrudlu iseći na parčad i posuti prah šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар