понедељак, 11. март 2013.

Malaga torta


Sastojci :

10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Fil :

100 gr šlaga
100 gr rendane čokolade
50 gr suvog grožđa
50 gr žele bombona
izmrvljeno testo
2 - 3 kašike ruma

Premaz :

100 gr šlaga
50 gr rendane čokolade
malo mleka

Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati prašak za pecivo i brašno.Okruglu modlu premazati uljem i  u nju sipati  pripremljenu masu.Rernu zagrejati na 200 stepeni i ispeći koru pazeći da ne izgori.Kada je kora pečena , izvaditi je iz kalupa i ostaviti da se skroz ohladi.Ohlađenoj kori iseći pri vrhu poklopac i unutra  izdubiti sredinu.Umutiti šlag sa  mlekom pa u njega staviti izmrvljeno testo iz sredine , seckane žele bombone , suvo grožđe ,rendanu čokoladu i rum.Sve lepo sjediniti i napuniti tortu filom.
Umutiti šlag sa mlekom i malo premazati gornji deo torte , staviti poklopac i na njega naneti ostatak šlaga i ravnomerno rasporediti.Narendati čokoladu i posuti je po šlagu.





Нема коментара:

Постави коментар