понедељак, 11. март 2013.

Palačinke bolonjeze



Sastojci :

10 - 15 palačinki
500 gr junećeg mlevenog mesa
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
2 glavice crnog luka
0,5 l supe od kocke
4 dl crnog vina
800 gr paradajza iz konzerve isečenog na komade
1 mala kašika šećera
veza peršuna

Preliv :

3 jaja
100 gr parmezana
1 dl mleka

Zagrejati maslinovo ulje , dodati iseckani crni luk  i zdroljeni beli luk. Kada se luk malo upži dodati mleveno meso i propržiti .Dodati supu , vino , paradajz , šećer , sitno seckani peršun i ostaviti da se krčka dok delimično sva tečnost ne ispari .Povremeno promešati i začiniti po ukusu.
U vatrostalnu posudu ređati red palačinki , red sosa i sve tako dok se materijal ne utroši.Umutiti jaja sa malo soli , mlekom i parmezanom pa preliti palačinke.Vatrostalnu posudu staviti u hladan šporet , uključiti na 200 stepeni i zapeći.


Нема коментара:

Постави коментар