Sastojci :
Kora :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil :
1 l mleka
3 kesice pudinga od čokolade
250 gr margarina
3 kašike belog dela eurokrema
100 gr čokolade
10 kašika šećera
100 gr prah šećera
kesa puslica ( ili sami napravite )
Premaz :
300 gr šlaga
Penasto umutiti jaja i šećer , pa postepeno dodavati prašak za pecivo i brašno.Rernu zagrejati na 200 stepeni i ispeći koru.
Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak staviti šećer i skuvati.Kada mleko počne da kuva umešati puding i skuvati krem.Skloniti sa šporeta dodati izlomljenu čokoladu i eurokrem pa mešati da se sve istopi , sjedini i ohladi.
Margarin i prah šećer penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom.
Na koru naneti tanak sloj fila , poređati puslice , naneti ostatak fila i premazati celu tortu sa umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар