понедељак, 8. април 2013.

Čokoladna puslica



Sastojci :

Kora :

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Fil :

1 l mleka
3 kesice pudinga od čokolade
250 gr margarina
3 kašike belog dela eurokrema
100 gr čokolade
10 kašika šećera
100 gr prah šećera
kesa puslica ( ili sami napravite )

Premaz :

300 gr šlaga

Penasto umutiti jaja i šećer , pa postepeno dodavati prašak za pecivo i brašno.Rernu zagrejati na 200 stepeni i ispeći koru.

Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak staviti šećer i skuvati.Kada mleko počne da kuva umešati puding i skuvati  krem.Skloniti sa šporeta dodati izlomljenu čokoladu i eurokrem pa mešati da se sve istopi , sjedini i ohladi.
Margarin i prah šećer penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom.
Na koru naneti tanak sloj fila , poređati puslice , naneti ostatak fila i premazati celu tortu sa umućenim šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар