Sastojci :
30 - 40 listova zelja
400 gr pilećeg belog mesa
100 gr pirinča
1 manja šargarepa
1 manji praziluk
3 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
vegeta
biber
ulje
voda
kiselo mleko
Listovima zelja iseći drške i oprati.U dublju posudu naliti vodu i staviti da se kuva , pa kada počne da ključa ubaciti zelje i ostaviti 5 minuta , koliko da omekša, izvaditi i odmah staviti u hladnu vodu pa u cediljku da se ohladi i ocedi.
Pirinač obariti.Belo meso samleti na mašini za meso .
Sitno iseckati praziluk , crni luk , beli luk i šargarepu.Sipati u šerpu ulje , dodati seckano povrće i dinstati dok ne omekša.Potom dodati mleveno belo meso i dinstati još malo , skloniti sa šporeta , umešati skuvani i oceđeni pirinač , dodati vegetu i biber pa sve izmešati da se ravnomerno rasporedi. U šerpu u kojoj će se kuvati sarmice staviti na dno listove zelja pa potom ređati sarmice .Na list zelja staviti kašiku fila ,urolati i ivice uvući unutra ( motati kao klasičnu sarmu ).Ređati sve u krug dok se ne popuni dno šerpe.Naliti vodom da ogrezne i staviti na šporet da se kuva na slabijoj vatri dok delimično sva voda ne uvri.Sarmice servirati sa kiselim mlekom ili pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар