Sastojci :
Kora :
5 jaja
150 gr šećera
100 ml mleka
3 kašike kakaa
100 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
100 gr mlevenog lešnika
Tamni fil :
500 ml mleka
2 kesice pudinga od čokolade
6 - 7 kašika šećera
250 gr margarina
3 kašika skuvane kafe
100 gr čokolade
Beli fil :
150 gr sitno seckanih višnji
200 gr šlaga
1 kesica učvršćivača za šlag
mleko ili voda za mućenje šlaga
Penasto umutiti jaja i šećer .Postepeno dodavati mleveni lešnik , prašak za pecivo , brašno , mleko i kakao.Sve dobro izmešati i sipati u pleh namazan uljem i posut brašnom.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći koru.
Odvojiti malo mleka i u njemu rastvoriti puding.U ostatak mleka sipati šećer i staviti da se kuva , pa kada počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem.Skloniti sa ringle pa dodati skuvanu kafu i izlomljenu čokoladu i mešati kako bi se otopila .Penasto umutiti margarin i dodati ga ohlađenom filu.
Pečenu i ohlađenu koru premazati filom.
Pomešati šlag i učvršćivač za šlag pa sve umutiti sa mlekom , dodati višnje ,još malo mutiti i naneti preko tamnog fila.
Нема коментара:
Постави коментар