уторак, 2. април 2013.

Banini



Sastojci :

4 jaja
3 kafene šoljice ulja
3 kafene šoljice šećera
9 kafenih šoljica brašna
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo

Nadev :

marmelada po ukusu ili 100 gr čokolade

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke : ulje , prašak za pecivo i brašno.Smesu izručiti na radnu  površinu i dobro umesiti pa praviti male loptice i ređati u podmazani pleh , vodeći računa da nisu blizu jedna do druge , jer će one tokom pečenja da se prošire i narastu.Svaku lopticu blago probušiti prstom u sredinu , napuniti marmeladom (jedino one koje ćete puniti čokoladom ne treba filovati već peći bez nje )i staviti da se peče na 200 stepeni.
Kolačići koji su bez marmelade kada se ohlade puniti  sa otopljenom čokoladom.


Нема коментара:

Постави коментар