Translate

четвртак, 25. јул 2013.

Mramor torta sa vanilom i slatkom pavlakom



Kora :

5 jaja
5 kašika šećera
5kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
1kesica kafe sa ukusom čokolade
1 kašika kakaa
2 dl mleka

Fil :

1 l mleka
2 kesice pudinga sa ukusom vanile
1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
250 gr margarina
10 kašika šećera
200 gr napolitanki

Glazura :

100 gr čokolade
1 dl ulja

Ukrašavanje

100 gr šlaga

Razdvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti sa šećerom.Dodati žumanca  , prašak za pecivo i brašno.Sve dobro izmiksati , podeliti na dva jednaka dela i u jedan umešati kafu i kakao , pa naizmenično sipati jednu kašiku svetle mase pa preko nje  jednu tamne mase u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu i ohlađenu koru iseći vodoravno da se dobiju dve kore.
Rastvoriti puding od vanile i slatke pavlake sa malo mleka a u ostalo mleko staviti šećer i kuvati.Kada mleko počne da kuva umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skuvani krem skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim pudingom.Fil podeliti na pola i u jedan deo staviti mlevene napolitanke.Čokoladu i ulje otopiti na tihoj vatri.
Na prvu koru naneti malo mleka da bi se kora natopila , pa namazati svetli fil i preko njega poprskati otopljenu čokoladu.Potom staviti drugu koru ,opet poprskati mlekom i naneti tamni fil .Ostatak čokoladne glazure preliti preko fila , ostaviti da se stegne i ukrasiti umućenim šlagom.






Нема коментара:

Постави коментар