субота, 7. септембар 2013.

Neodoljiva grčka musaka



Sastojci :

3 patlidžana
2 glavice crvenog luka
1 čen belog luka
1 sveža paprika
250 gr paradajza
500 gr mlevenog mesa
1 jaje
2 dl kisele pavlake
so , biber
ulje

Preliv :

2 jaja
50 gr kačkavalja

Patlidžan oprati ,iseći po dužini , posoliti i ostaviti sat vremena da pusti sok.Sitno iseckati crveni i beli luk pa dinstati na ulju , dodati seckanu papriku i mleveno meso pa sve dinstati dok meso ne promeni boju.Paradajz oljuštiti i sitno iseckati pa umešati u mleveno meso i sve dinstati dok se paradajz ne raspadne i suvišna tečnost ne ispari.Dodati so , biber i alevu papriku , promešati i skloniti sa šporeta. Patlidžane ocediti i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.Ređati na salvetu da upije suvišnu masnoću.Umutiti jaje i kiselu pavlaku.
U vatrostalnu činiju ređati red patlidžana , red mesa , red umućenih jaja sa kiselom pavlakom i sve tako dok se ne utroši materijal.Umutiti jaja pa preliti i preko toga naneti rendani kačkavalj.Musaku peći na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар