Sastojci :
Kora :
2 jaja
400 gr brašna
200 gr margarina
100 gr šećera
limunova kora
pola kesice praška za pecivo
Fil :
50 gr margarina
1 kg šljiva
100 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 mala kašika cimeta
1 kašika ruma
Posipanje :
100 gr šećera u prahu
U dublju odgovarajuću šerpu staviti 50 gr margarina i otopiti pa ubaciti polutke šljiva , šećer , vanilin šećer i cimet.Kuvati dok se šljive ne raspadnu i masa postane gušća pa pred kraj dodati rum , promešati i skloniti sa šporeta da se ohladi.
U dublju činiju pomešati šećer i omekšali margarin i mutiti pa dodati jaja , pecivo , limunovu koru i brašno.Sve dobro umesiti i podeliti na dva jednaka dela.Pleh premazati uljem i naneti razvučenu koru , staviti da se do pola peče na 200 stepeni.Polupečenu koru izvaditi iz rerne , naneti fil i prekriti sa drugom razvučenom korom , vratiti u rernu i peći dok gornja kora ne dobije braonkastu boju.Pečenu pitu ohladiti , iseći na kocke i posuti prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар