Sastojci :
3 plava patlidžana
200 gr špageta
3 glavice crvenog luka
1 glavica belog luka
1 šargarepa
300 gr mlevenog mesa
3 paradajza
1 jaje
vegeta
ulje
Preliv :
2 jaja
Patlidžan oprati , seći na tanke listove ,posoliti i ostaviti da malo odstoje.Kada su patlidžani odstojali propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane da porumene.
Špagete skuvati u slanoj vodi.
Sitno iseckati crveni luk , beli luk i šargarepu ,pa dinstati na ulju.Dodati mleveno meso i dinstati ga dok ne promeni boju pa potom dodati oljušteni i sitno seckani paradajz i sve mešati dok se paradajz ne raspadne i sva suvišna tečnost ispari.Pred kraj dodati vegetu promešati i skloniti sa šporeta.U fil od mesa dodati oceđene špagete i jaje pa promešati da se sve lepo sjedini.
U okruglu tepsiju veličina 24 cm , ređati u krug plavi patlidžan stim da su i ivice tepsije obložene patlidžanom.Naneti pripremljeni fil i preliti sa umućenim jajima.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći.
Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi pa pažljivo okrenuti na tanjir vodeći računa da se ne rasturi.
Нема коментара:
Постави коментар