Sastojci :
Kora :
300 gr brašna
150 ml ulja
100 gr šećera
malo vode
malo djumbira
Fil :
500 gr jabuka
1 kesica vanilin šećera
50 gr šećera
3 - 4 kašike džema od kajsije
50 gr suvog grožđa
malo ulja
Zamesiti glatko testo od brašna , ulja ,šećera i vode pa ostaviti u frižideru da odstoji dok se ne pripremi fil.
Jabuke oljuštiti i iseći na tanke listiće i dinstati ih sa vrlo malo ulja dok ne porumene.
Testo rastanjiti i obložiti okrugao pleh, stim da su ivice podignute prema vrhu pleha.Premazati džem od kajsije , naneti fil od jabuka ,posuti vanilin šećerom i šećerom i na kraju dodati suvo grožđe.Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći tart dok ne porumeni.
super recept. Obožavam tartove , pogotovu sa jabukama ...
ОдговориИзбришиHvala i ja ih volim i ne biram koje je voce , ali kao sto ti kazes sa jabukama je najbolji.
Избриши