среда, 2. октобар 2013.

Kikiriki pogačice



Sastojci
Testo :

250 ml mleka
1 mali kvasac
1  mala kašika šećera
1,5 mala  kašika soli
100 ml ulja
 500 g brašna
 1 jaje

Premazivanje :

 100 g margarina ili putera
 100 g mlevenog kikirikija
  50 g susama
 1 žumance

Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer i so .Jaje umutiti i dodati ulje pa sve sipati u brašno , dodati otopljeni kvasac i zamesiti glatko testo sa ostalim mlakim mlekom.Testo staviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke ,pa ostaviti ih još 10 minuta da odmaraju.Svaku jufku rastanjiti oklagijom ,premazati sa malo margarina , posuti kikirikijem i preklopiti drugom razvučenom jufkom.Postupak ponavljati do zadnje jufke koja se ne maže margarinom i ne posipa kikirikijem.Tako pripremljeno testo rastanjiti oklagijom i pomoću okrugle modle veličine čaše vaditi krigove i ređati u podmazani pleh.Svaku pogačicu premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći pogačice dok ne porumene.







Нема коментара:

Постави коментар