Sastojci
Testo :
250 ml mleka
1 mali kvasac
1 mala kašika šećera
1,5 mala kašika soli
100 ml ulja
500 g brašna
1 jaje
Premazivanje :
100 g margarina ili putera
100 g mlevenog kikirikija
50 g susama
1 žumance
Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka.U dublju posudu sjediniti brašno , šećer i so .Jaje umutiti i dodati ulje pa sve sipati u brašno , dodati otopljeni kvasac i zamesiti glatko testo sa ostalim mlakim mlekom.Testo staviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke ,pa ostaviti ih još 10 minuta da odmaraju.Svaku jufku rastanjiti oklagijom ,premazati sa malo margarina , posuti kikirikijem i preklopiti drugom razvučenom jufkom.Postupak ponavljati do zadnje jufke koja se ne maže margarinom i ne posipa kikirikijem.Tako pripremljeno testo rastanjiti oklagijom i pomoću okrugle modle veličine čaše vaditi krigove i ređati u podmazani pleh.Svaku pogačicu premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći pogačice dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар