уторак, 1. октобар 2013.

Voćna tarabica sa malinama i jabukama


Sastojci :

1 kg jabuka
5 kesica pudinga sa ukusom maline
1,5 l vode
300 gr šećera + 150 gr šećera
500 gr petit ber keksa
200 gr šlaga

Jabuke oljuštiti , iseckati na sitne kockice , staviti u šerpu i preliti sa vodom da ogreznu pa kuvati dok ne proključaju.Kada su jabuke kuvane skloniti sa šporeta , procediti i ohladiti.U 1,3 l vode staviti 300 gr šećera i kuvati.Puding rastvoriti sa ostatkom vode i sipati u ključalu vodu i skuvati .U dublju šerpu staviti 150 gr šećera da prekrije dno , rasporediti jabuke , naneti vruć puding pa spuštati keks u puding.Ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru preko noći.Kada se torta dobro stegla izručiti je na tanjir tako da keks bude dole a jabuke gore.Umutiti šlag i naneti na celu tortu








Нема коментара:

Постави коментар