Sastojci :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašika kakaa
1 kesica praška za pecivo
Sirup :
300 gr šećera
2 dl vode
Fil :
1 l mleka
3 kašike gustina
3 kašike brašna
10 kašika šećera
250 gr margarina
2 kesice vanilin šećera
100 gr čokolade
Glazura :
100 gr čokolade
malo ulja
Penasto umutiti jaja sa šećerom pa postepeno dodavati brašno , prašak za pecivo i kakao.Izručiti u podmazani pleh i peći na 200 stepeni.
Skuvati šećer i vodu pa ohladiti.Pečenu koru preliti sa ohlađenim sirupom i ostaviti da se natopi dok se priprema fil.
U 700 ml mleka staviti šećer , vanilin šećer i staviti na šporet da se skuva.U preostalo mleko razmutiti brašno i gustin pa sipati u kipuće mleko i skuvati gust krem . Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.Penasto umutiti margarin i sastaviti ga sa ohlađenim filom pa podeliti na dva jednaka dela.U jedan deo umešati otopljenu čokoladu a drugi ostaje beo.
Na natoljenu koru naneti prvo svetli fil pa preko tamni.
Otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti kolač.
Нема коментара:
Постави коментар