Sastojci :
Kora :
4 jaja
200 gr šećera
8 kašika tople vode
200 gr brašna
I - fil :
1 l fanta soka
6 kašika šećera
100 gr pudinga od vanile
II - fil :
0,5 l mleka +1,5 dl
200 gr šećera
125 gr margarina
6 kašika brašna
2 kašike gustina
Glazura :
100 gr čokolade
malo ulja
malo mleka
Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa dodati vodu , brašno i predhodno umućena belanca.Sve sjediniti i preručiti u podmazani pleh pa peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Puding i šećer pomešati i dodati malo fanta soka, koliko da se masa razmuti , a ostatak soka sipati u dublju šerpu i staviti da se kuva i u njega umešati razmućeni puding i skuvati krem.
Skuvani vruć krem naneti na pečenu koru.
U 0,5 l mleka staviti šećer i kuvati.Sastaviti brašno i gustin pa dodati 1,5 dl mleka , promešati i sipati u ključalo mleko pa skuvati gust krem.Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin i sastaviti sa ohlađenim kremom pa naneti na prvi fil.
Čokoladu , mleko i ulje sastaviti i otopiti da se sve lepo sjedini pa preliti kolač.
Нема коментара:
Постави коментар