Sastojci :
Kora I :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
3 kašika mlevenih oraha
1 kašika mlake vode
1 kašika ulja
Kora II :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 kašika mlake vode
1 kašika ulja
1 kašika kakaa
Fil :
1 l mleka
1 kesica pudinga od karamele
3 kesice pudinga od vanile
250 gr margarina
100 gr čokolade
10 kašika šećera
250 gr napolitanki sa ukusom mleka
100 gr napolitanki sa lešnikom
100 gr čokoladnih napolitanki
2 dl gaziranog egzotik soka ( ili bilo koji drugi )
Premaz :
300 ml slatke pavlake
Odvojiti žumanca od belanca .Žumanca mutiti sa šećerom pa postepeno dodavati prašak za pecivo , ulje , vodu , brašno , mlevene orahe i na kraju umućena belanca.Sve sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni.Pečenu i ohlađenu koru vodoravno iseći po sredini da se dobiju dve tanke korice.
Odvojiti žumanca i belanca.Žumanca mutiti sa šećerom pa postepeno dodavati prašak za pecivo , ulje , vodu , brašno , mlevene orahe , kakao i na kraju umućena belanca.Sve sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni.Pečenu i ohlađenu koru vodoravno iseći po sredini da se dobiju dve tanke korice.
Spojiti puding od vanile i karamela i rastvoriti sa malo mleka.Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu , dodati šećer i staviti da se kuva .U kipuće mleko uliti rastvoreni puding i skuvati gust krem.Kada se krem skroz ohladi sjediniti ga sa predhodno umućenim margarinom i podeliti na dva jednaka dela.
U jednu polovinu umešati mlevene napolitanke sa ukusom mleka ,u drugi deo mlevene čokoladne i lešnik napolitanke i 50 gr rendane čokolade.
Poprskati sokom svetlu koricu pa na nju naneti tamni fil i malo rendane čokolade , preko staviti tamnu koricu ,poprskati sokom , naneti svetli fil, rendanu čokoladu ,i tako redom dok se ne utroši sav materijal.
Penasto umutiti slatku pavlaku i njome premazati celu tortu.
Нема коментара:
Постави коментар