Sastojci :
500 gr brašna
1 mali kvasac
4 kašike ulja
2 male kašike soli
150 gr margarina
Fil :
200 gr sira
1 jaje
Premazivanje i posipanje :
1 jaje
50 gr susama
50 gr lana
Kvasac potopiti u malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu sjediniti brašno , so , ulje ,otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti testo na toplom da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti , rastanjiti oklagijom i preko narendati 50 gr margarina pa testo preklopiti u knjigu i ostaviti da tako odmara 20 minuta.Postupak ponoviti još dva puta da se margarin utroši.
Po završetku postupka testo rastanjiti i seći kocke 8x9 cm, svaku premazati sa predhodno umućenim jajetom i sirom , urolati i ređati u podmazani pleh.
Umutiti jaje i premazati svaku frulicu i posuti susamom i lanom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pecivo dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар