уторак, 17. септембар 2013.

Princezini labudovi



Sastojci :
Testo :

4 jaja
1 čaša od 2 dl brašna
1 čaša od 2 dl vode
1/2 čaše od 2 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
prstohvat soli

Fil :

0,5 l mleka
1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike gustina
5 kašike šećera
200 ml slatke pavlake

U dublju šerpu sjediniti vodu , ulje , so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Pomoću šprica za torte istiskivati testo u malo šire  i duže korpice vodeći računa da nije blizu jedno do drugog jer će prilikom pečenja da naraste pa istiskivati testo u obliku slova S , to će biti vrat labuda.Rernu zagrejati na 200 - 220 stepeni i staviti pleh u šporet da se testo peče dok ne naraste i blago porumeni.
U toku pečenja nipošto ne otvarati rernu jer će krofne odmah splasnuti.
Pečene krofne odmah seći vodoravno.
Puding pomešati sa gustinom i sjediniti sa malo mleka  a ostatak mleka sjediniti sa  šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati fil.
Slatku pavlaku umutiti i pola sastaviti sa filom.
Na svaku polovinu krofne na ivicu staviti, slovo S , fil  , slatku pavlaku i poklopiti drugom polovinom krofne.

Нема коментара:

Постави коментар