Sastojci :
4 bataka
vegeta
biber
šaka bosiljka
grančica ruzmarina
Garnirung :
500 gr krompira
so
ulje
Sos :
1 srednji praziluk
1 manja tikvica
1 manji plavi patliđan
1 manji brokoli
1 kisela pavlaka
1 dl vode
so
malo ulja
Salata :
1 glavica svežeg kupusa
ulje
sirće
so
Batake namazati bosiljkom , biberom i vegetom.Poređati u pleh staviti ruzmarin, naliti vodom i uljem ( ili mast ) i peći na 250 stepeni .
Krompir oljuštiti , sitno iseckati , staviti ga u šerpu , naliti vodom , posoliti i skuvati.Skuvani krompir procediti , staviti malo ulja i soli po potrebi i mikserom izmiksati da se dobije pire.
Iseckati sitno praziluk , tikvice , plavi patliđan pa staviti na zagrejanom ulju i malo propržiti.Naliti sa vodom i krčkati dok delimično sva voda ne ispari.
Brokoli malo obariti i umešati ga u praziluk.Skloniti sa šporeta , dodati kiselu pavlaku i soli po ukusu.
Kupus sitno izrendati dodati , ulje , sirće i soli po ukusu.Sve izmešati i služiti .
Нема коментара:
Постави коментар