Translate

уторак, 22. јануар 2013.

Pečeni batak u sosu



Sastojci :

4 bataka
vegeta
biber
šaka bosiljka
grančica ruzmarina

Garnirung :

500 gr krompira
so
ulje

Sos :

1 srednji praziluk
1 manja tikvica
1 manji plavi patliđan
1 manji brokoli
1 kisela pavlaka
1 dl vode
so
malo ulja

Salata :

1 glavica svežeg kupusa
ulje
sirće
so

Batake namazati bosiljkom , biberom i vegetom.Poređati u pleh staviti ruzmarin, naliti vodom i uljem ( ili mast ) i peći na 250 stepeni .
Krompir oljuštiti , sitno iseckati , staviti ga u šerpu , naliti vodom , posoliti i skuvati.Skuvani krompir procediti , staviti malo ulja i soli po potrebi i mikserom izmiksati da se dobije pire.

Iseckati sitno praziluk , tikvice , plavi patliđan pa staviti na zagrejanom ulju i malo propržiti.Naliti sa vodom i krčkati dok delimično sva voda ne ispari.
Brokoli malo obariti i umešati ga u praziluk.Skloniti sa šporeta , dodati kiselu pavlaku i soli po ukusu.
Kupus sitno izrendati dodati , ulje , sirće i soli po ukusu.Sve izmešati i služiti .

Нема коментара:

Постави коментар