Translate

четвртак, 7. фебруар 2013.

Kornet pogača



Sastojci :

500 gr brašna
1 kvasac
2 male kašike soli
1 dl ulja
1 dl jogurta
150 gr margarina
voda

Premaz :

1 jaje
seme lana ili susama

Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu sipati brašno , so , ulje , mlaki jogurt , kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu i premesiti ga.Testo podeliti na pet jednakih jufki.Svaku jufku malo rastanjiti oklagijom i na svaku narendati margarin i ređati jednu na drugu .Na zadnju petu ne stavljati margarin.Oklagijom rastanjiti testo .Iseći koru u osam trouglova .Ivice trouglova iseći u krug i te trake urolati i staviti na sredinu podmazanog pleha.Svaki trougao urolati u kiflu pa je iseći na sredini.Tanji deo isečene kifle staviti u sredinu a deblji deo ide prema ivici pleha.Ostaviti pogaču da naraste .Premazati celu pogaču umućenim jajetom i posuti je lanom ili susamom.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći.



Нема коментара:

Постави коментар